Prepararea cafelei prin metoda Pour Over

Cum să faci cafeaua perfectă cu Pour Over

Pentru cunoscători, cafeaua proaspătă, preparată cu grijă manual, este una dintre cele mai mari plăceri. Iar cu Pour Over, clasicul este un succes perfect. Cana din sticlă borosilicată, fără gust și rezistentă la căldură, are un filtru permanent, ține aproximativ patru cești și este deosebit de ușor de utilizat: Apa fierbinte este distribuită încet și uniform peste pulberea de cafea - pentru o dezvoltare optimă a aromei minunat de intense și aromate.

Cantitatea de cafea per ceașcă

8-12 g per 150 ml

Gradul de măcinare

mediu

Timp de preparare

3-5 minute

Vă rugăm să clătiți în prealabil recipientele

Prepararea

Așezați filtrul permanent pe cană și clătiți filtrul o dată cu apă fierbinte. Apoi, turnați apa din cană și reintroduceți filtrul.

Medie-fină, vă rog!

Măcinarea corectă

Pentru prepararea cu Pour Over, ar trebui să se aleagă o măcinare fină spre medie, astfel încât să aibă aproximativ consistența nisipului.

Câtă cafea în Pour Over?

Cantitatea de cafea

Pentru a prepara o cafea la filtru cu Pour Over, recomandăm 6 g de cafea per 100 ml de apă. Toarnă cantitatea corectă de cafea măcinată direct în filtrul permanent.

Prepararea

Apoi toarnă puțină apă până când aceasta este la aproximativ 1 cm deasupra pulberii de cafea. Lasă cafeaua să se umfle timp de aproximativ 30 de secunde. Acest proces este cunoscut sub numele de blooming. După ce apa a trecut prin filtru, restul apei se toarnă încet din centru spre exterior, în mișcări circulare. În cele din urmă, toarnă un fir subțire de apă în centru pentru a menține nivelul apei în filtru. Timpul perfect de trecere este de 3 până la 5 minute.

Ar putea sa te mai intereseze:

Accesoriile noastre

Cafea noastra

Macinata corect

Retete cafea