Rețete și preparare
Pentru a vă asigura că preparați întotdeauna cafeaua perfectă acasă, vă prezentăm diversele metode de preparare a cafelei și vă oferim sfaturi despre măcinarea ideală.
În prezent, prepararea cafelei este la fel de variată ca și gusturile fiecăruia. Puteți folosi presa franceză, espressorul, aparatul de cafea complet automat sau filtrul de mână tradițional. Indiferent dacă preferați un flat white sau un latte macchiato, veți învăța și cum să spumați corect laptele.
Pregătirea cafelei perfecte
Pentru a prepara o cafea excelentă de fiecare dată, ghidul nostru vă va arăta pas cu pas cum să obțineți momente perfecte de răsfăț, indiferent dacă folosiți filtrul de mână, presa franceză sau espressorul.
Calitatea cafelei tale este influentata de modul in care este macinata
Modul in care macini cafeaua va scoate și mai bine aromele delicate ale cafelei tale preferate: recomandăm să macini cafeaua proaspăt înainte de preparare. Măcinarea ideală depinde de modul în care prepari cafeaua. Descoperă aici cum să găsești măcinarea potrivită pentru cafeaua sau espresso-ul tău!
Povestea cafelei
Vă începeți și voi ziua cu o ceașcă bună de cafea? Poate v-ați întrebat vreodată de unde provine cafeaua voastră preferată și ce călătorie a făcut înainte de a ajunge să miroasă atât de minunat și aromat în ceașca voastră.
De la plantă la boabele de cafea
Aflați mai multe despre originile plantei de cafea, ce este exact "regiunea cafelei", de ce este atât de importantă pentru noi cultivarea sustenabilă și cum sunt recoltate boabele de cafea coapte înainte de a fi expediate către noi.
DESCOPERA MAI MULTDe la origine la Hamburg
Cafeaua este una dintre cele mai complexe băuturi. Nenumărate arome se îmbină pentru a crea varietatea inegalabilă de gusturi pe care o iubim atât de mult. Dar înainte de a ne putea bucura de cafeaua noastră preferată, aceasta a parcurs deja un drum lung: însoțiți cafeaua noastră pe drumul său de la plantație până la magazinul Tchibo.
Aflati mai multeProcesul de prăjire & prăjirea
Odată ce cafeaua verde a ajuns în Hamburg, începe procesul propriu-zis de prăjire. Modul în care este prăjită cafeaua, fie că este prăjită pentru o perioanda mai lunga sau mai scurta de timp, într-un tambur sau cu aer cald, determină gustul și aroma ulterioară a cafelei. Are un gust blând și fructat sau mai degrabă condimentat și puternic? Cum se prăjește cafeaua verde? Ce metode există? Vă explicăm de ce prăjirea este atât de importantă pentru dezvoltarea aromei complete a cafelei.
Sustenabilitatea in cadrul companiei Tchibo
Ne dorim ca cafeaua Tchibo să fie în mâini bune încă de la început și, prin urmare, suntem implicați în proiecte locale pentru protecția mediului, salarii echitabile, know-how economic și ecologic și condiții de viață mai bune pentru fermierii de cafea.
Află mai multe