
Ingrediente:
- 2 linguriţe de cafea solubilă Tchibo
- 150 ml lapte rece, grăsime 3,2%
- aprox. 50 ml apă minerală
- 7 – 8 cuburi de gheaţă
Decorare: Frişcă, o cupă de îngheţată de vanilie – vişine sau vanilie – căpşuni.
Pregătire:
- Într-un recipient mic turnaţi cafeaua solubilă, apoi turnaţi 50 ml de apă minerală, după care amestecaţi bine;
- Puneţi într-un pahar cuburile de gheaţă şi turnaţi laptele rece;
- Turnați încet în cană cafeaua pregătită anterior, peste cuburile de gheaţă, lăsând spaţiu pentru a decora – din cafea ar trebui să se formeze un strat;
- Pe stratul de cafea format puneţi cu atenție frişca, iar peste ea, o cupă de îngheţată la alegere – cupa de îngheţată trebuie să se sprijine pe cuburile de gheaţă, în aşa fel încât să se menţină la suprafaţa băuturii.