Ingrediente:
- 2 linguriţe de cafea solubilă Tchibo
- 150 ml lapte rece, grăsime 3,2%
- aprox. 50 ml apă minerală
- 7 – 8 cuburi de gheaţă
Decorare: Frişcă, o cupă de îngheţată de vanilie – vişine sau vanilie – căpşuni.
Pregătire:
- Într-un recipient mic turnaţi cafeaua solubilă, apoi turnaţi 50 ml de apă minerală, după care amestecaţi bine;
- Puneţi într-un pahar cuburile de gheaţă şi turnaţi laptele rece;
- Turnați încet în cană cafeaua pregătită anterior, peste cuburile de gheaţă, lăsând spaţiu pentru a decora – din cafea ar trebui să se formeze un strat;
- Pe stratul de cafea format puneţi cu atenție frişca, iar peste ea, o cupă de îngheţată la alegere – cupa de îngheţată trebuie să se sprijine pe cuburile de gheaţă, în aşa fel încât să se menţină la suprafaţa băuturii.
Crunchy delight iced coffee
Ingrediente:
- 2 linguriţe de cafea solubilă Tchibo
- 5 linguriţe de lapte dulce condensat
- 100 ml lapte rece, grăsime 3,2%
- 6 pişcoturi
- 5 cuburi de gheaţă
Decorare: Frişcă şi pişcoturi.
Pregătire:
- Amestecați cu mixerul/blenderul toate ingredientele timp de aprox. 1 minut;
- Dacă mixerul nu mărunţeşte cuburile de gheaţă, puteţi să le spargeţi cu mâna, după care să le turnaţi în mixer şi să le mixaţi împreună cu celelalte ingrediente;
- Turnaţi băutura într-un pahar, lăsând spaţiu pentru a decora;
- Decoraţi băutura cu frişcă şi cu pişcoturi.
Lemon fresh iced coffee
Ingrediente:
- 1 linguriţă cu vârf de cafea solubilă Tchibo
- 5 linguriţe de lapte dulce condensat
- 100 ml lapte rece, grăsime 3,2%
- Suc de lămâie (din aprox. 1/4 lămâie)
- 4 frunze de mentă proaspătă
- 6 cuburi de gheaţă
Decorare: Frişcă, o felie de lămâie, frunze de mentă
Pregătire:
- Amestecați cu mixerul/blenderul toate ingredientele timp de aprox. 1 minut;
- Dacă mixerul nu mărunţeşte cuburile de gheaţă, puteţi să le spargeţi cu mâna, după care să le turnaţi în mixer şi să le mixaţi împreună cu celelalte ingrediente;
- Turnaţi băutura într-un pahar, lăsând spaţiu pentru a decora;
- Decoraţi mijlocul băuturii cu frişcă, iar muchia paharului cu o felie de lămâie şi cu frunze de mentă.
Cafferetto
Ingrediente:
- 2 linguriţe de cafea solubilă Tchibo
- 3 linguriţe de lapte dulce condensat
- 50 ml lapte rece, grăsime 3,2%
- 1 lingură de lichior de tip Amaretto
- 1 lingură de brânză Mascarpone
- 6 pişcoturi
- 6 cuburi de gheaţă
Decorare: Frişcă, pişcoturi, cacao pudră
Pregătire:
- Amestecați cu mixerul/blenderul toate ingredientele timp de aprox. 1 minut;
- Dacă mixerul nu mărunţeşte cuburile de gheaţă, puteţi să le spargeţi cu mâna, după care să le turnaţi în mixer şi să le mixaţi împreună cu celelalte ingrediente;
- Turnaţi băutura într-un pahar, lăsând spaţiu pentru a decora;
- Decoraţi mijlocul băuturii cu frişcă, presărați cacao pudră şi decoraţi cu un pişcot.
Mousse ice coffee | Fruit mousse iced coffee
Ingrediente:
- 2 linguriţe de cafea solubilă Tchibo
- 3 linguriţe de lapte dulce condensat
- 50 ml lapte rece, grăsime 3,2%
- 1 cutie de mousse de mere şi piersici (100 g)
- 6 cuburi de gheaţă
Decorare: Frişcă, mousse de mere şi piersici
Pregătire:
- Amestecați cu mixerul/blenderul toate ingredientele timp de aprox. 1 minut;
- Dacă mixerul nu mărunţeşte cuburile de gheaţă, puteţi să le spargeţi cu mâna, după care să le turnaţi în mixer şi să le mixaţi împreună cu celelalte ingrediente;
- Turnaţi băutura într-un pahar, lăsând spaţiu pentru a decora;
- Decoraţi mijlocul băuturii cu frişcă, peste care turnaţi spuma de mere şi piersici.
Choco-vanilla iced coffee
Ingrediente:
- 2 linguriţe rase de cafea solubilă Tchibo
- 150 ml lapte rece, grăsime 3,2%
- 2 cupe de îngheţată de vanilie
- 3 cuburi de gheaţă
Decorare: O cupă de înghețată de vanilie şi de ciocolată
Pregătire:
- Amestecați cu mixerul/blenderul toate ingredientele timp de aprox. 1 minut;
- Dacă mixerul nu mărunţeşte cuburile de gheaţă, puteţi să le spargeţi cu mâna, după care să le turnaţi în mixer şi să le mixaţi împreună cu celelalte ingrediente;
- Turnaţi băutura într-un pahar, lăsând spaţiu pentru a decora;
- Aranjaţi cu atenție în paharul cu băutură câte o cupă de îngheţată de vanilie şi de ciocolată.
Cheesecake flavored iced coffee
Ingrediente:
- 2 linguriţe de cafea solubilă Tchibo
- 4 linguriţe de lapte dulce condensat
- 100 ml lapte rece, grăsime 3,2%
- 1 linguriţă de praf pentru cheescake
- 3 linguri de fructe îngheţate
Decorare: Frişcă, fructe îngheţate
Pregătire:
- Amestecați cu mixerul/blenderul toate ingredientele timp de aprox. 1 minut;
- Dacă mixerul nu mărunţeşte cuburile de gheaţă, puteţi să le spargeţi cu mâna, după care să le turnaţi în mixer şi să le mixaţi împreună cu celelalte ingrediente;
- Turnaţi băutura într-un pahar, lăsând spaţiu pentru a decora;
- Decoraţi mijlocul băuturii cu frişcă, peste care turnaţi şi fructele congelate.
Sherbet flavored iced coffee | Summer sea breeze
Ingrediente:
- 2 linguriţe rase de cafea solubilă Tchibo
- 5 linguriţe de lapte dulce condensat
- Apă minerală
- 2 linguriţe de suc de lămâie
- 7-8 cuburi de gheaţă
Decorare: Frunze de mentă proaspătă, o cupă de şerbet
Pregătire:
- Amestecați cu mixerul/blenderul toate ingredientele timp de aprox. 1 minut;
- Dacă mixerul nu mărunţeşte cuburile de gheaţă, puteţi să le spargeţi cu mâna, după care să le turnaţi în mixer şi să le mixaţi împreună cu celelalte ingrediente;
- Turnaţi băutura într-un pahar, lăsând spaţiu pentru a decora;
- Decoraţi mijlocul băuturii cu frişcă, peste care turnaţi șerbetul și așezați frunzele de mentă.
Lemon twist iced coffee | Twisted glacier coffee
Ingrediente:
- 2 linguriţe de cafea solubilă Tchibo
- Apă minerală
- 2 linguriţe de suc proaspăt de lamâie
- 7-8 cuburi de gheaţă
Decorare: O cupă se şerbet (de ex. fructul pasiunii)
Pregătire:
- Într-un recipient mic turnaţi cafeaua solubilă, apoi turnaţi 25 ml de apă minerală, după care amestecaţi bine;
- Puneţi într-un pahar sucul de lămâie şi amestecaţi-l cu cafeaua anterior pregătită;
- Adăugaţi cu atenție cuburile de gheaţă;
- Umpleţi paharul cu apă minerală şi amestecaţi din nou;
- Peste băutură puneţi o cupă de şerbet, după preferinţă.
Peanut iced coffee | Nuts about you
Ingrediente:
- 2 linguriţe de cafea solubilă Tchibo
- 3 linguriţe de lapte dulce condensat
- 50 ml de lapte rece, grăsime 3,2%
- 1 desert de vanilie – alune de tip MONTE (100 g)
- 6 cuburi de gheaţă
Decorare: Frişcă şi topping de alune de pădure măcinate
Pregătire:
- Amestecați cu mixerul/blenderul toate ingredientele timp de aprox. 1 minut;
- Dacă mixerul nu mărunţeşte cuburile de gheaţă, puteţi să le spargeţi cu mâna, după care să le turnaţi în mixer şi să le mixaţi împreună cu celelalte ingrediente;
- Peste bautură adăugaţi frişcă şi turnaţi toppingul de alune de pădure măcinate.