
Povestea cafelei
Vă începeți și voi ziua cu o ceașcă bună de cafea? Poate v-ați întrebat
vreodată de unde provine cafeaua voastră preferată și ce călătorie a
făcut înainte de a ajunge să miroasă atât de minunat și aromat în ceașca
voastră.

De la plantă la boabele de cafea
Aflați mai multe despre originile plantei de cafea, ce este exact
"regiunea cafelei", de ce este atât de importantă pentru noi cultivarea
sustenabilă și cum sunt recoltate boabele de cafea coapte înainte de a
fi expediate către noi.

De la origine la Hamburg
Cafeaua este una dintre cele mai complexe băuturi. Nenumărate arome se îmbină pentru a crea varietatea inegalabilă de gusturi pe care o iubim atât de mult. Dar înainte de a ne putea bucura de cafeaua noastră preferată, aceasta a parcurs deja un drum lung: însoțiți cafeaua noastră pe drumul său de la plantație până la magazinul Tchibo.

Procesul de prăjire & prăjirea
Odată ce cafeaua verde a ajuns în Hamburg, începe procesul propriu-zis de prăjire. Modul în care este prăjită cafeaua, fie că este prăjită pentru o perioanda mai lunga sau mai scurta de timp, într-un tambur sau cu aer cald, determină gustul și aroma ulterioară a cafelei. Are un gust blând și fructat sau mai degrabă condimentat și puternic? Cum se prăjește cafeaua verde? Ce metode există? Vă explicăm de ce prăjirea este atât de importantă pentru dezvoltarea aromei complete a cafelei.