Transport și depozitare

Este un drum lung de la plantația din America de Sud sau Asia de Sud-Est până la Hamburg, unde ajunge cafeaua pentru Tchibo. Vă explicăm cum parcurg boabele de cafea această călătorie lungă și unde sunt depozitate în Hamburg până când sunt prăjite.

O călătorie lungă

Cafeaua este încă transportată în mod tradițional și astăzi. 80% din cafeaua exportată este transportată în vrac în containere către țările importatoare. Cafeaua verde de înaltă calitate, cu un volum mic de recoltă, este, în schimb, ambalate în saci, așa cum se făcea pe vremuri

Călătoria din America de Sud până la Hamburg sau Bremen durează aproximativ două până la trei săptămâni. Pentru a se asigura că cafeaua verde supraviețuiește călătoriei lungi în siguranță și fără pierderi de calitate, aceasta este depozitată la bord într-un loc uscat și cât mai rezistent la temperatură. Când cafeaua este descărcată în portul de destinație, experții în cafea de la Tchibo prelevează mostre pentru a înregistra eventualele abateri de calitate sau daune.

Pe drumul către prăjitorie

Dacă cafeaua este depozitată temporar la un operator de depozit, containerele sunt aduse din port la sediul operatorului de depozit și descărcate. Boabele de cafea sunt apoi fie turnate din containere sau saci în silozuri, fie depozitate temporar în saci, care sunt stivuiți pe paleți în depozite.

De acolo, cafeaua verde este transportată la prăjitoriile Tchibo, unde prăjitorii noștri de cafea creează cafelele inegalabile Tchibo cu dragoste și pasiune.

Ar putea sa te mai intereseze:

Procesul de prăjire

Prepararea cafelei prin metoda Pour Over