Când pregătiți un cappuccino, este deosebit de important să obțineți consistența corectă a spumei de lapte - aceasta nu trebuie să fie prea spumoasă și fermă. Marginea cremoasă maro este încununarea unui cappuccino bun. Cu rețeta noastră de cappuccino, puteți prepara această specialitate clasică de cafea într-un timp foarte scurt.
Cappuccino
INGREDIENTE pentru 1 persoană:
Cantitate de cafea: 40 ml Lapte: 120 ml Spumă de lapte: 50 ml
PREPARARE
Spumați aproximativ 170 ml de lapte fierbinte în spumatorul de lapte. Preparați un espresso (de exemplu, Tchibo BARISTA Espresso). Turnați cu grijă laptele în ceștile cu espresso-ul preparat. Asigurați-vă că predomină laptele lichid. Ideal, spuma ar trebui să aibă o grosime de 1,5 cm. Cappuccino-ul perfect are o margine cremoasă maro deschis și o spumă de lapte albă și strălucitoare.
Câtă cofeină conține un cappuccino?
Deși accentul este, desigur, pe plăcere, numărul de calorii nu este complet neinteresant pentru mulți iubitori de cafea. La urma urmei, ei vor să știe câte cappuccino-uri pe zi pot savura în siguranță. Numărul de calorii dintr-un cappuccino depinde în principal de laptele folosit, deoarece cafeaua neagră și espresso-ul au foarte puține calorii, doar 3 kilocalorii (kcal). În medie, o ceașcă de cappuccino conține aproximativ 50 kcal. Totuși, numărul real de calorii poate fi mai mare, deoarece cu cât conținutul de grăsime al laptelui este mai mare, cu atât conținutul de calorii este mai mare.
Câtă cofeină conține un latte macchiato?
Fie dimineața devreme, fie în timpul pauzei de prânz, un cappuccino ne revigorează și ne menține treji. Cofeina, și prin urmare alegerea boabelor de cafea, joacă un rol decisiv în acest sens. De exemplu, boabele de Robusta conțin considerabil mai multă cofeină decât boabele de Arabica. În medie, un espresso clasic conține aproximativ 35 mg de cofeină.