Spumă de lapte lichidă, gust intens: flat white-ul este acum un standard în multe cafenele din marile orașe. Cu această rețetă de flat white, îl poți prepara cu ușurință și acasă.
Flat White
INGREDIENTE pentru 2 persoane:
Cantitate de cafea: 80 ml Lapte: 220 ml Spumă de lapte: 50 ml
PREPARARE:
Spumați aproximativ 270 ml de lapte fierbinte în spumatorul de lapte. Știați deja? Regula de bază este: întotdeauna spumați laptele mai întâi și apoi preparați espresso-ul. Cantitatea mică de espresso se răcește mult mai repede decât laptele. De asemenea, laptele are timp să se așeze puțin înainte de a fi preparat espresso-ul (aproximativ 28 de secunde). Preparați două espresso-uri (de exemplu, Tchibo BARISTA Espresso). Turnați cu grijă laptele în ceștile cu cele două espresso-uri preparate. Asigurați-vă că predomină laptele lichid. Ideal, spuma ar trebui să aibă o grosime de 5 mm. Dacă doriți, decorați flat white-ul cu latte art.
Care este diferența dintre un cappuccino și un flat white?
Espresso ca bază și spumă de lapte delicioasă: la prima vedere, nu există prea multe diferențe între un cappuccino și un flat white - și totuși un flat white diferă în detaliu printr-un gust de cafea mai intens și mai puțină spumă. Barista-ii pregătesc flat white-ul cu un dublu espresso și lasă să curgă în ceașcă aproape spumă de lapte lichidă. Acest lucru conferă flat white-ului aspectul său eponim: un strat plat, alb de lapte. De altfel, spuma de lapte fin-poroasă și lichidă este deosebit de potrivită pentru decorațiuni creative - cunoscute sub numele de latte art.