Măcinarea perfectă a cafelei

Multe dintre aromele variate ale cafelei sunt eliberate doar atunci când boabele de cafea sunt măcinate. Gradul de măcinare este crucial: în funcție de metoda de preparare, cafeaua trebuie măcinată mai fin sau mai grosier.

Gustul subtil al aromelor din cafea depinde in mare masura de gradul de macinare

În funcție de cât de mult timp cafeaua are contact cu apa în timpul preparării, trebuie aleasă o măcinare grosieră, medie sau fină.De ce este așa? Destul de simplu: cafeaua măcinată fin oferă apei o suprafață mai mare și, prin urmare, își dezvoltă aromele mai repede decât cafeaua măcinată grosier. Astfel, o măcinare fină este potrivită pentru timpi scurți de infuzare, în timp ce o măcinare grosieră este mai adecvată pentru timpi mai lungi de infuzare, cum ar fi în cazul unui Filtru de Cafea

Măcinare grosieră

Cafeaua măcinată grosier este potrivita metodei corespunzatoare aparatului de tip ‘French Press’.

Măcinare medie

Atunci când prepari cafea cu filtru, apa fierbinte nu ar trebui să treacă prin cafeaua măcinată prea repede, dar nici prea încet. De aceea, o măcinare medie este importantă, astfel încât pulberea de cafea să aibă consistența nisipului fin.’.

Măcinare fina

În portafiltru, apa este trecută prin cafeaua măcinată sub presiune ridicată și cu un timp de contact scurt. Se recomandă o măcinare foarte fină pentru ca toate aromele să se dezvolte rapid. Astfel, pulberea de cafea va avea consistența făinii

Stiati ca?

Dacă măcinarea cafelei din portafiltru nu se potrivește cu metoda de preparare, aromele și ingredientele nu sunt extrase optim. De exemplu, dacă măcinarea cafelei din portafiltru este prea grosieră, apa curge prin ea prea repede - cafeaua va avea un gust slab sau acru. În schimb, dacă măcinarea din portafiltru este prea fină, apa absoarbe prea multe substanțe amare și cafeaua va avea un gust prea puternic și amar. Desigur, măcinarea perfectă este și o chestiune de gust și poate varia în funcție de preferințele personale. Dacă cafeaua a fost prea amară pentru tine, ar trebui să o macini mai grosier data viitoare; dacă ți s-a părut prea slabă sau acră, macină-o puțin mai fin.

Macină-ți cafeaua pentru un gust proaspăt și distinct

Știai că cafeaua măcinată își pierde aroma după doar câteva minute de contact cu aerul? De aceea, recomandăm să cumperi cafeaua preferată sub formă de boabe întregi și să o macini proaspăt doar înainte de preparare.

Descopera intreaga categorie de cafea boabe

Ar putea sa te mai intereseze:

Originea cafelei Tchibo

Retete cafea

Cafea Macinata

Accesoriile Tchibo