Rețeta cafea cu rom Pharisaer Coffee - Ușor și rapid în doar 9 minute!

Pharisaer Coffee este combinația aceea simplă și memorabilă: cafea tare, rom brun și un nor generos de frișcă, care păstrează aroma la locul ei și rotunjește gustul. Are un aspect festiv, se prepară repede și e potrivită pentru serile reci sau pentru un brunch cu prietenii.

Cum a apărut Pharisaer Coffee?

Povestea vine din Frizia de Nord, Germania, pe la sfârșitul secolului al XIX-lea. Se spune că, pentru a nu stârni mânia unui pastor sever, localnicii au ascuns romul în cafea sub un capac de frișcă. Băutura a rămas în istorie drept „Pharisaer Kaffee” (Cafeaua Fariseului), iar regula nescrisă spune să o bei prin frișcă, fără să amesteci. Iar dacă îți place cafeaua cu rom, te vei bucura să afli că, la noi, în România, s-a băut „marghilomana”: cafea la ibric cu rom sau coniac, rămasă în legendă după Primul Război Mondial.

Ingrediente Pharisaer Kaffee

  • Cafea tare (2 shoturi espresso sau 200 ml cafea filtru foarte concentrată)
  • Rom brun (40 ml)
  • Zahăr sau cuburi de zahăr, după gust
  • Frișcă bătută (2-3 linguri).

Accesorii necesare pentru Pharisaer Coffee

  • Espressor sau filtru/pour-over 
  • Cană sau pahar termorezistent
  • Tel/mixer și bol pentru frișcă.

Mod de preparare Pharisaer Coffee acasă

Nu e cazul să te simți ca un fariseu când bei această băutură specială. Consum-o însă cu moderație și bucură-te de o aromă pe care orice iubitor al cafelei ar trebui să o încerce!

  • Timp de preparare: 7-9 minute
  • Dificultate: Ușor
  • Porții: 1 persoană

Pasul 1: Bate frișca

Începe cu frișca rece, 30-35% grăsime. Bate-o până obții o textură catifelată. Ține bolul la frigider până torni băutura – frișca trebuie să-și păstreze forma.

Pasul 2: Prepară cafeaua

Ai două variante la fel de bune: două shoturi de espresso (aprox. 60-80 ml în total) sau cafea la filtru foarte concentrată (aprox. 200 ml). Espressorul Cafissimo pure+ red și Capsulele Espresso Collection te vor ajuta să obții rapid un espresso consistent. Dacă pregătești două porții, Esperto Caffè 2 este perfect.

Pasul 3: Îndulcește și adaugă romul

Pune zahărul în cană și toarnă cafeaua fierbinte peste el ca să se dizolve bine. Adaugă 40 ml de rom brun (jamaican sau alt rom aromat) direct în cană. Nu amesteca agresiv, două rotații de linguriță sunt suficiente ca aromele să se întâlnească.

Pasul 4: „Capacul” de frișcă

Așază frișca bătută deasupra ca un capac generos. Secretul tradițional este să bei prin stratul de frișcă, fără să amesteci, ca să simți mai întâi blândețea și apoi căldura cafelei cu rom.

Dacă preferi o notă mai dulce, folosește zahăr brun. Pentru un look festiv, poți presăra foarte fin cacao sau coajă de portocală rasă chiar pe frișcă. Dacă alegi varianta pe bază de espresso, o prăjire medie cu note de ciocolată și nuci completează frumos romul. Pentru filtru concentrat, merg excelent origini single cu un corp rotund.

Pharisaer Coffee este dovada că o băutură clasică poate fi adaptată acasă, fără efort, cu rezultate ca la cafenea. Alege o cafea bună, un rom pe gustul tău și un espressor Tchibo potrivit ritmului din bucătărie. Restul este doar plăcerea de a turna, a așeza frișca și a savura în tihnă.


Ar putea sa te mai intereseze: