Rețetă Prăjitură Cappuccino făcută acasă

Prăjitura Cappuccino făcută acasă este un desert rafinat, aromat și foarte cremos, perfect pentru iubitorii de cafea. În 90 de minute poți obține o prăjitură spectaculoasă, care va impresiona musafirii indiferent de ocazie.

Cum a apărut prăjitura Cappuccino făcută acasă?

Prăjitura Cappuccino își are inspirația în deserturile italiene care combină savoarea cafelei cu creme catifelate și blaturi ușoare. Ea derivă din popularul cappuccino, băutura creată în Italia și răspândită în toată lumea datorită gustului echilibrat de cafea, lapte și spumă. 

Odată cu popularitatea cafelei în deserturi, patiserii au început să includă espresso și cappuccino pudră în prăjituri. Așa a apărut și varianta de „Cappuccino Torte”, preferată mai ales în Germania și Austria. Există rețete rapide, fără coacere, dar și versiuni mai elaborate cu blat de biscuiți sau cu nuci pentru un plus de textură.

Pentru un gust autentic și intens, poți folosi capsulele Cafissimo Barista Espresso, special create pentru un espresso echilibrat și bogat în arome de ciocolată și alune prăjite. Espresso-ul se prepară rapid și simplu cu aparatul Cafissimo Pure plus+. Astfel, vei obține tipul de espresso potrivit pentru rețeta de prăjitură Cappuccino făcută acasă, dar și pentru orice pauză de cafea.

Ingrediente prăjitură Cappuccino făcută acasă

  • 150 g alune de pădure mărunțite
  • 200 g zahăr brun
  • 4 ouă
  • 50 ml espresso rece obținut din capsulele Cafissimo Barista Espresso
  • 50 g fulgi de ciocolată amăruie
  • 50 g făină de speltă (tip 630)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 5 linguri pudră cappuccino
  • 3 plicuri întăritor pentru frișcă 
  • miezul unei păstăi de vanilie

Accesorii necesare pentru prăjitura Cappuccino făcută acasă

  • espressor capsule Cafissimo Pure plus+
  • mixer electric
  • boluri de amestec
  • formă de tort cu inel detașabil (Ø 19 cm)
  • cuptor
  • spatulă
  • cuțit pentru tăierea blatului

Mod de preparare prăjitura Cappuccino făcută acasă

Acum că avem toate ingredientele și accesoriile necesare, putem trece la partea cea mai plăcută: prepararea acestui desert fin și elegant:

  • Timp de preparare: 90 minute
  • Dificultate: Mediu
  • Porții: 1 prăjitură (aprox. 8 felii)

Pasul 1: Prepararea espresso-ului

Introdu o capsulă Cafissimo Barista Espresso în espressorul Cafissimo Pure plus+ și extrage 50 ml de espresso intens. Lasă-l să se răcească înainte de a-l adăuga în compoziția blatului, pentru a evita coagularea ouălor.

Pasul 2: Prepararea blatului

Preîncălzește cuptorul la 165°C. Într-un bol mare amestecă alunele, 3 linguri de zahăr, ouăle, espresso-ul răcit, făina, ciocolata amăruie și praful de copt până obții o compoziție omogenă. 

Unge forma de tort cu unt și toarnă aluatul. Coace 25-30 de minute până devine auriu. După răcire, taie partea superioară de 5 mm și sfărâm-o pentru decor. Taie blatul în două foi egale.

Pasul 3: Prepararea cremei

Bate smântâna pentru frișcă până se întărește. Adaugă treptat întăritorul, restul de zahăr brun, miezul de vanilie și pudra de cappuccino. Crema trebuie să rămână aerată și ușoară.

Pasul 4: Asamblarea prăjiturii

Așază prima foaie de blat în forma de tort. Acoperă cu un strat gros de cremă. Pune a doua foaie de blat și din nou un strat de cremă. Presară deasupra firimiturile obținute din partea superioară a blatului. Lasă la frigider cel puțin o oră pentru a se întări și a-și contura aromele.

Rețeta se poate personaliza cu biscuiți în loc de blat, cu mascarpone sau chiar într-o variantă vegană cu creme vegetale.

Ar putea sa te mai intereseze: